Sapientia

BLOG “Waar je als één van de weinige christenen overblijft, doet je geslacht er toch niet meer toe?”

Door Corianne Nieuwenhuis

Vanaf de start van Sapientia, toen nog ‘Grabinaat’, ben ik betrokken. Nu wat meer op afstand omdat ik sinds twee jaar niet meer voor de SGP werk en, belangrijker, sinds een klein jaar moeder ben van een geweldig ventje. Op afstand, maar ik voel mij diep verbonden omdat ik geloof dat ik geroepen ben om mij als vrouw en als moeder in te zetten in de maatschappij. Natuurlijk vind ik dat leuk voor mijn eigen ontwikkeling, maar ik geloof dat ik talenten heb gekregen die ik mag en moet inzetten voor onze samenleving in brede zin. Ik geloof dat ik geroepen ben het goede te zoeken voor mijn naaste. 

Wat mij betreft heeft ons land heel hard christelijke professionals nodig die zich volop inzetten, die het goede zoeken voor ons land terwijl ze stevig staan op een bijbels fundament.

Naast dat ik moeder ben, werk ik daarom voor het ministerie van Justitie en Veiligheid op de parlementaire afdeling van het Directoraat Generaal Politie en Veiligheidsregio’s. Dagelijks houd ik mij bezig met allerlei parlementaire zaken zoals Kamervragen, -brieven, het voorbereiden van commissiedebatten maar ook het voorbereiden van overleggen tussen bijvoorbeeld de minister van JenV en de Korpschef. Divers, super leuk en ik mag hierdoor heel veel zien van zowel de politieke als de bestuurlijke realiteit rond met name het opereren van de Nederlandse politie. Mooi en relevant werk.

Tegelijk voel mij als christen soms best alleen in mijn werk. Het zal niet verbazen, heel weinig van mijn collega’s zijn christen en nog minder zijn SGP-stemmer. Het is voor mij dan ook heel fijn de ervaringen van andere christelijke vrouwen te horen over hun werk en op die manier onze levens te delen. Ik voel mij graag verbonden met andere christenen om te leren van hun ervaring en dit mee te nemen in mijn dagelijkse praktijk. Dit is voor mij dan ook een belangrijke reden dat ik dit jaar opnieuw meedoe met de Areté Academy van ADF. Een internationale christelijke organisatie die zich op het gebied van politiek, lobbywerk en advocatuur bezighoudt met de vrijheid van geweten. De komende maanden verdiep ik mij, samen met christenen uit allerlei Europese landen, verder in de wereld van ‘hate speech’, vrijheid van geweten en de ontwikkelingen (in Europa) hierin. Tijdens dit traject verdiep ik mij verder in de vraag wat deze ontwikkelingen voor ons als christelijke professionals betekenen. 

Want wees eerlijk, waar je als één van de weinige christenen overblijft, doet je geslacht er toch niet meer toe?

Mijzelf verbinden aan organisaties als Sapientia en ADF maakt dat ik een beter zicht krijg op de vragen die voor onze tijd écht van belang zijn. – Dit gaat voorbij de discussie over de rol van vrouwen in de politiek. Want wees eerlijk, waar je als één van de weinige christenen overblijft, doet je geslacht er toch niet meer toe? – Onze christelijke vrijheden zijn niet vast en voor altijd gegarandeerd. Ze zijn voor onze niet-christelijke medeburgers ook verre van logisch. Ik vind het daarom essentieel dat ik heel stevig sta op een bijbels fundament met hierbij scherp zicht op dat wat er voor mij nu écht toe doet en wat randzaken zijn. Alleen op die manier kan ik mijzelf als christen inzetten voor de samenleving zonder bang te zijn dat ik en mijn christen-zijn omvergeblazen worden door die samenleving.

Wat mij betreft heeft ons land heel hard christelijke professionals nodig die zich volop inzetten, die het goede zoeken voor ons land terwijl ze stevig staan op een bijbels fundament.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *